Női vezetők logó

A mindfulness elsajátítása: 5 gyakorlat a belső erő megteremtéséhez

A mindfulness elsajátítása - Női vezetők blog bejegyzés

Szerencsére egyre több helyen találkozhatunk a “mindfulness” fogalmával, így kezdjük kapizsgálni mit is jelenthet nagyvonalakban ez az egész.

Gyakorlatokat viszont még kevés helyen találunk, így most elhoztunk Nektek 5 egyszerű módszert a belső erő megteremtéséhez.

  1. Légzés

Fontos eleme a tudatosságnak, hogy figyeljünk a légzésünkre. Miért? Több kutatás is foglalkozott ezzel a témával és úgy találták, hogy a lassú légzés javítja a pszichológiai és fiziológiai jólétet. 

Nem kell megijedni, semmi bonyolult nincs benne: ülj le kényelmesen, csukd be a szemed, majd lassan szívd be a levegőt az orrodon és engedd ki a szádon. Eleinte hasznos lehet ha számolással kombinálod: például lassan számolj el négyig belégzéskor és szintén lassan nyolcig kilégzéskor.  

  1. Légy kedves: Magadhoz!

A mindfulness célja elsősorban nem az, hogy kiürítsd az elméd, hanem az, hogy ítélkezés nélkül figyelj meg mindent: magadat is beleértve. 

  1. Élj a jelenben!

A legtöbb ember túlságosan is sokat töpreng a múlt eseményein vagy éppen aggódik a jövő miatt, így gyakorlatilag lemarad a jelenről. Közhelynek tűnhet, de hidd el, ha tudatosan a jelenre irányítod a figyelmed és kicsit szabadságolod az agyad, olyan belső nyugalmat érezhetsz, ami eleinte hatalmas meglepetést fog okozni.

  1. Türelem, türelem..

Ismerjük ezt a klasszikust, igaz? A belső erőd építésénél is elengedhetetlen a türelem, hiszen nem megy egyik percről a másikra, hogy új nézőpontból szemléljük a világot és ezt beépítsük a mindennapjainkba, ami által elérhetjük a valós változást.

  1. Hálanapló írása

Amikor elkezdjük megváltoztatni a gondolkodásmódunkat, sokszor elkalandozik a figyelmünk és vissza-vissza kell tereljük magunkat, hogy ezen az új megközelítésen keresztül nézzük a körülöttünk és persze velünk történő eseményeket. Ebben a visszaterelésben is segítséget nyújt a hálanapló írása, hiszen egy borongósabb napon visszaolvasva a korábban leírtakat, máris megtalálhatjuk az adott helyzet pozitív oldalát is.

Reméljük segítségedre lesznek Neked is ezek az egyszerű mindfulness gyakorlatok a belső erőd megteremtéséhez vezető úton.

Megosztom itt:

Facebook
Twitter
LinkedIn